3D Laserscannen van de as-built situatie

Inmeten maar dan
extreem nauwkeurig
én super snel

Miljoenen datapunten vormen de basis van onze pointclouds. We hanteren vlijmscherpe tarieven, werken zonder verborgen kosten en zijn landelijk actief. 

Pointcloud_1936x1190

In 44 seconden uitleg over de pointcloud

reality capture scan van jouw project

Wat komt er nu uit
zo'n laserscanner?

In deze video leggen we uit hoe we op basis van miljoenen datapunten plattegronden maken.

Download onze tarieven
Hans_410x554_02

“Super accuraat en snel: 3D Laserscannen is terecht als gamechanger te bestempelen”

Hans Meeuwsen

CINO | co-founder

BLK2GO Best of Innovation winner

Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten over 3D Laserscannen
met onze Leica BLK2GO scanners
Wat is een pointcloud?

Een pointcloud is een verzameling van meetpunten die door een 3D-laserscanner gevonden zijn. Net als een ‘echte’ wolk bestaat de point cloud uit een enorm aantal minuscule punten die samen een 3D-massa vormen. Alleen draait het bij een pointcloud om een digitale 3D-massa met datapunten in plaats van druppels.

Hoe werkt de techniek van laserscannen?

Bij het scannen van een gebied registreert de laserscanner een groot aantal gegevenspunten die worden teruggekaatst door randen en oppervlakken. Dit kunnen bijvoorbeeld muren, ramen, leidingen of staalconstructies zijn. Met behulp van de geregistreerde X-, Y- en Z-coördinaten van alle punten wordt een nauwkeurige 3D-representatie van het gescande gebied gemaakt: de pointcloud, ofwel de ‘puntenwolk’.

Een pointcloud legt dus een ruimte vast door de punten te registreren die de oppervlakken binnen die ruimte bedekken.

Waarom is met de hand inmeten niet aan te raden voor architecten?

Moderne lasersystemen zijn zo nauwkeurig dat zelfs een kleine hoekafwijking de meting kan beïnvloeden. Denk hierbij aan het niet helemaal recht houden van de afstandsmeter).

Ronde of afwijkende vormen, zijn moeilijk tot onmogelijk exact te meten, en met de hand te schetsen. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om dit juist te verwerken tot een digitale plattegrond.

Wat is Grandslam? (Simultaneous Localization and Mapping)

Grandslam is de techniek waar de BLK2GO gebruik van maakt. Dit zijn drie enorm krachtige SLAM methodieken die ervoor zorgen dat we een accurate pointcloud creëren.

De drie slam technieken zijn:

  • LIDAR slam

De BLK2GO identificeert verschillende oppervlakken en unieke geometrie in de LiDAR-gegevens, die hij analyseert om zijn 3D-positie te berekenen.

  • Visual slam

Drie panoramische camera's identificeren overeenkomsten tussen opeenvolgende beelden om de beweging van de scanner door de 3D-ruimte te berekenen.

  • IMU

Terwijl je loopt, neemt de IMU (Inertial Measurement Unit) jouw beweging waar om de positieverandering van de BLK2GO in de 3D-ruimte te berekenen.

Thijs_Sales_NL

Waarmee kunnen we jou helpen?

Wil je weten wat Zibber voor jou kan betekenen? Stel je vraag en wij helpen je graag verder!

Wij reageren binnen 1 werkdag